© 2018 by Inscape Joinery. 

  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
There Are No Problems Only Solutions
4 Pembroke Place

4 Pembroke Place is one of 7 cottages in a terraced cul-de-sac on the West Side of Edinburgh town centre.

The original cottage was built in 1866 and the new house was completed exactly 150 years later in 2016.

The old house was completely removed with only the front elevation stonework and the two party walls surviving the new build.

Architect: RMA

Engineer: David Naro Associates

Photography: Jason Evans

Domestic Projects

Trinity

 

 A garden room extension replacing an existing Victorian glass conservatory on the side of a listed villa. The new extension accommodates a dining area and snug which can be physically separated with sliding doors. 

Special thanks to Dapple Photography for use of these great images, well worth a look at her portfolio.

Architects: Crew Architects

Engineer: David Narro Associates

Photography: Dapple Photography

Hope Terrace

Alterations and extension to a large Victorian villa in the Grange Conservation Area of Edinburgh. The rear of the house was opened up and extended to form a bright, open-plan kitchen, dining and living space. A series of sliding, folding and fixed windows created a better sense of connection with the garden, and drew sunlight in from the south-facing aspect.

 

Architect: WTA
Structural Engineer: David Narro Associates
Photography: Steve Evans

Hart Street

A new build house on a relatively small plot on the edge of the Edinburgh New Town.

The house was designed by Richard Murphy for himself and is, by any standards, a little wonder.

 

Architect: RMA
Structural Engineer: Create Engineering
Photography: From the RMA web site

Newbattle Gardens

The creation of a very large garden room extension. The house was also opened up internally to link the kitchen and dining area with the new family room that also includes a guest bedroom/study with en-suite facilities.

 

Architect: Craig Amy
Structural Engineer: Create Engineering
Photography: Dave Morris

Circus Lane,
Edinburgh

The conversion of a former silversmith's workshop.

A ground floor flat was connected to an unoccupied vaulted space beneath to create a two bedroom maisonette. The vault is cut into by glazed slots and light chutes giving light and ventilation to the lower spaces.

 

Architect: WTArcitecture
Structural Engineer: David Narro Associates
Photography: Steve Evans